Εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε’ τάξης στο μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου  οι μαθητές της  Ε΄  τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας “Vagonetto”, με υπεύθυνες την κα. Γλυκερία Παϊσίου, την κα. Νίκη Μητροπούλου και κα.  Αγγελική Νούλα.

Αρχικά η ξενάγηση των μαθητών ξεκίνησε  από την κάθοδό τους στη στοά 850 και  τη μεταφορά τους στα βαγονέτα όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους χώρους λειτουργίας του μεταλλείου, να μάθουν για την ιστορία εξόρυξης και μεταφοράς του βωξίτη καθώς και την καθημερινότητα των ανθρώπων που εργάστηκαν εκεί για χρόνια. Η σύντομη διαδρομή μέσα στα βαγονέτα εντυπωσίασε τους μαθητές, όπως και η αναπαράσταση εξόρυξης του βωξίτη με τα ηχητικά παραγγέλματα των μεταλλωρύχων και το θόρυβο των μηχανημάτων εξόρυξης.

Κατόπιν οι μαθητές κατευθύνθηκαν στον Εκθεσιακό χώρο Μεταλλευτικής  Ιστορίας όπου  είδαν να εξελίσσεται η ιστορία του μεταλλείου μέσα από χάρτες, μακέτες και σχετικά βίντεο. Στη συνέχεια πέρασαν στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας, στην μπλε, κόκκινη και πράσινη και τέλος έψαξαν για τον δικό τους βωξίτη, ακολουθώντας τις οδηγίες ενός διαδραστικού παιχνιδιού. 

Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για όλους τους μαθητές που θα τους μείνει αξέχαστη!

Comments are closed.